lediga tjänster

om oss på holmgrens plast

Holmgrens Plast AB är ett helägt familjeföretag med ca 65 st medarbetare.
På våra 7000 kvadratmeter skapar vi högkvalitativa plastprodukter som säljs och distribueras över hela världen. Vi är en formsprutande legoproducent som brinner för materialets alla möjligheter. Som ungt familjeföretag utvecklar vi konstant oss själva, vår personal och vår anläggning.
Vi har även en egen avdelning för konstruktion, produktutveckling samt verktygstillverkning.

På Holmgrens Plast erbjuder vi dig:

Goda utvecklingsmöjligheter på ett företag som är under tillväxt – vi uppmuntrar och uppskattar förbättringsarbete, ansvarstagande och ledaregenskaper

Frihet att utveckla, förbättra och förenkla processer och arbetssätt. Vi gillar effektivitet!

Mångfald av maskiner, verktyg och arbetsuppgifter – du får ett varierande arbete
Flexiblitet vad gäller arbetstider

Positiva och glada kollegorAlain Fazakas / Fabrikschef

VERKTYGSTEKNIKER

Som verktygstekniker hos oss ingår du i ett team som tillsammans ansvarar för underhåll och reparationer av verksamhetens formverktyg. Arbetsuppgifterna omfattar löpande statusbedömningar, montera och demontera verktygsdelar, reparationer av verktygsdelar samt sköta det löpande underhållet.
Holmgrens Plast söker dig som har erfarenhet av att jobba med formverktyg och verkstadsmaskiner eller motsvarande kunskap/utbildning.  

Arbetetstid är dagtid och omfattningen på tjänsten är heltid och en tillsvidaretjänst med 6 månaders inledande provanställning.

Ansök genom att registrera dig i formuläret nedan. 

Har du frågor om tjänsten kontakta Alain Fazakas på mail: alain@holmgrensplast.se alternativt tel: 0370-332530

HR- och Arbetsmiljöansvarig

Holmgrens Plast söker nu en HR- och Arbetsmiljöansvarig som vill utveckla processer, policys och arbeta med de operativa arbetsmiljöfrågorna.

Holmgrens Plast har de senaste 2 åren expanderat, både vad gäller omsättning och antalet anställda, vilket vi är stolta och glada över. Vi är just nu ca. 60 arbetare (inkl. inhyrda) och 10 tjänstemän. Hos oss tillämpas kollektivavtal med både IF Metall och Unionen, vår arbetsorganisation är Sinf. De senaste 2 åren har vi haft en HR-konsult som drivit projekt kring lönesystem, samt drivit både strategiska och operativa HR frågor på deltid.

I dagsläget ligger ansvaret att driva arbetsmiljöfrågor på vår Fabrikschef. Dock behöver vi lägga mer tid på dessa frågor och arbeta med dem fokuserat och på ett operativt plan ute i vår fabrik utifrån givna arbetsmiljölagar och föreskrifter.

Våra förväntningar på rollen:

 • Fortsätta driva de strategiska lönefrågorna (lönerevision, lönespridning inom företaget, lönekartläggning m.m.) och utveckla lönesystemet (driva det påbörjade projektet vidare)
 • Arbeta med strategisk kompetensutveckling och samordna kompetensutvecklingsinsatser
 • Driva rekryteringar tillsammans med ledning och chefer
 • Utveckla processer och policys på företaget kopplade till Personal- och arbetsmiljöfrågor
 • Ha huvudansvar, driva och leda SAM – det Systematiska Arbetsmiljöarbetet på företaget med stöd av chefer och ledning. Både operativt och strategiskt.
 • Vara en del av ledningsgruppen och arbeta med att utveckla företagets arbete med HR och Arbetsmiljö på både strategisk och operativ nivå
 • Driva fackliga förhandlingar och samarbeten tillsammans med cheferna
 • Vara chefsstöd – ledarskapsutveckling, svåra samtal, utvecklingsfrågor m.m.
 • Arbeta med frågor kring rehabilitering och sjukfrånvaro

Om din profil:

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet och relevant utbildning inom HR-området. Du har arbetat med HR både strategiskt och operativt, gärna med frågor som nämns ovan. Du bör vara en person som gillar att driva projekt och ta ansvar, gillar att kommunicera och som gillar att dra igång saker på egen hand för att sedan dra med dig de resurser du behöver när du gjort en plan. Saknar du erfarenhet inom något/några av områden som vi nämnt ovan finns stöd att få både internt på bolaget och externt via vår HR-konsult. Det viktigaste för oss är att du har ett öppet sinne, är självdrivande och har lätt för att skapa relationer och kommunicera.

Din ansökan:

Skicka din ansökan till oss senast 2022-10-20 till info@holmgrensplast.se och märk ansökan med ”HR- och Arbetsmiljöansvarig”. Intervjuer sker löpande, så vänta inte med din ansökan.

Produktionsplanerare & Operativ Inköpare

Holmgrens Plast söker nu en Planerare och Operativ inköpare.

Holmgrens Plast har de senaste 2 åren expanderat, både vad gäller omsättning och antalet anställda, vilket vi är stolta och glada över. Vi är just nu ca. 60 arbetare (inkl. inhyrda) och 10 tjänstemän. Hittills har både planering och operativa inköp gjorts av vår Produktionschef, men vi behöver nu hitta en person som vill arbeta med dessa frågor helhjärtat och med fullt fokus.

Om rollen:

Har du ett intresse för produktion och tillverkning? Letar du efter en ny utmaning och vill utvecklas på ett expanderande företag inom polymerbranschen?


Som produktionsplanerare ansvarar du för planeringen av fabrikens produktionslinjer. I rollen kommer du att ha daglig kontakt med produktionschefen, produktionspersonalen, lager och de  orderansvariga. Du rapporterar till vår produktionschef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Produktionsplanering i vårt affärssystem IQMS utifrån behov och kapacitet i produktionen.
 • Lageroptimering och saldokontroll.
 • Analys av prognos och tillsammans med produktionschef.
 • Uppföljning och analys vid eventuella restningssituationer.
 • Driva förbättringsprojekt inom logistik, planering och produktion.


För att lyckas med arbetet ser vi gärna att du har relevant utbildning och/eller flerårig erfarenhet inom logistik och/eller tillverkningsindustri, meriterande är givetvis om du har erfarenhet från polymerbranschen, men det är inget krav. Det är meriterande med erfarenhet av produktionsplanering och/eller avrop och operativt inköp. Ett alternativ kan också vara erfarenhet av arbete med varuförsörjning eller en roll där du har arbetat med tjänsteplanering. Flytande kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett måste. Det är också meriterande med kunskaper i affärssystemet IQMS.

Din profil:

För att bli aktuell för uppdraget bör du vara van att hålla igång många parallella arbetsuppgifter samtidigt. Du har lätt för att prioritera och fatta nödvändiga beslut. Vidare värderar vi en prestigelös, lösningsorienterad och flexibel inställning. Är du därtill ansvarsfull och har förmåga att behålla lugnet även i stressiga situationer kan du vara den vi söker. Vi kan erbjuda dig en utmanade och utvecklande roll där du ges stor möjlighet att påverka och sätta agendan framåt.

 

Din ansökan:

Skicka din ansökan till oss senast 2022-10-20 till info@holmgrensplast.se och märk ansökan med ”Produktionsplanerare och Operativ inköpare”. Intervjuer sker löpande, så vänta inte med din ansökan.

Produktionscontroller

Vill du utvecklas inom controlling i ett bolag med stark tillväxt? Fortsätt läsa - vi på Holmgrens Plast behöver nu förstärka vårt team med en engagerad Controller. 

Som Produktionscontroller kommer du få helhetsansvaret över att stötta vår ekonomifunktion och produktion i frågor kring produktionskostnader och materialkostnader. Tjänsten innebär stor frihet att utveckla insikter kring uppföljning och förslag på utveckling av vår verksamhet. Rollen är stationerad på vår fabrik i Gnosjö.

Du har ett nära samarbete med flera funktioner i bolaget som produktion, inköp och ekonomi. Digitalisering av rutiner och processer samt implementering av nya systemstöd är viktiga fokusområden för verksamheten och vi vill att du bidrar aktivt i detta arbete. 

Vi vill jobba med dig som har erfarenhet av produktion och ekonomi, samt har ett stort tekniskt intresse. Vi lägger stor värdering i att du är självdrivande, orädd och har lätt för att kommunicera i både tal och skrift. Tycker du om att komma med initiativ är det ett stort plus. Att du är Excel-fantast ser vi som en självklarhet. Du tycker det är intressant och utvecklande att arbeta nära produktion och har lätt för att greppa de flöden som genomsyrar ett tillverkande bolag. Du gillar att analysera siffror och att skapa kalkyler som hjälper oss att sätta priser, analysera inköp, värdera våra lager m.m. En stor del av arbetet handlar om att på ett effektivt sätt kunna beräkna standardkost för våra produkter och att hantera data kring detta i vårt affärssystem. 

Dina personliga egenskaper utmärks av ett proaktivt och utvecklingsorienterat arbetssätt. Vi ser gärna att du är ingenjör med inriktning industriell ekonomi eller ekonom med stort produktionsintresse, alternativt har du andra erfarenheter som du ser är till nytta för denna roll. 

För frågor kring tjänsten kontakta Alain Fazakas alain@holmgrensplast.se eller Stefan Holmgren stefan@holmgrensplast.se 

Urval sker löpande, ansök senast 13 oktober 2022 till info@holmgrensplast.se och märk din ansökan med ”Produktionscontroller”.


Ställare/formsprutare

Vi söker nu en ställare/ formsprutare .
I tjänsten ingår:

 • verktygsbyte

 • igångkörning av maskiner samt automationsutrustning

 • problemlösning och förbättringsarbete

 • kvalitetssäkra processen


Din profil
För att trivas i rollen tror vi att du:

 •  har ett tekniskt intresse och erfarenhet av ställ inom formsprutning.
 •  har materialkännedom inom plast
 •  behärskar svenska i tal och skrift

Som person vill vi att du är ansvarstagande, målinriktad, flexibel, positiv, ordningsam och har en god samarbetsförmåga.

Omfattningen på tjänsten heltid och en tillsvidaretjänst, arbetstider enligt överenskommelse.


Ansök genom att registrera i formuläret nedan. 

Har du frågor om tjänsten kontakta Alain Fazakas alain@holmgrensplast.se alternativt tel: 0370-332530operatör / Montör

Nu söker vi dig som vill ha ett varierande arbete inom tillverkningsindustrin. Den här rollen är en kombination av arbete som operatör och montör. På sikt kan det bli mer av det ena eller andra beroende på vad som passar dig och oss bäst, men tanken är att kunna arbeta med bådadelar.


Som operatör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att bestå av:

Avplockning av producerade detaljer samt packning av detaljer enligt instruktioner. Ansvara för att anvisade kontroller som finns i instruktionerna blir utförda.  Påfyllning av färgpigment i maskinen.

 

Som montör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att bestå av:

Montering och packning av färdiga detaljer och komponenter enligt angivna instruktioner. Utföra löpande kontroller enligt angivna instruktioner. Rapportering av färdiga detaljer i vårt affärsystem.

Som person har du hög arbetsmoral, är positiv och lyhörd. Du har även lätt för att samarbeta samt intresserad av att lära dig nya arbetssätt och metoder. Viktigt för tjänsten är att du har god koncentrationsförmåga, att du är ansvarstagande, noggrann och trivs med att arbeta inom industrin. Din personlighet och viljan att lära dig är det vi lägger absolut mest vikt vid.

Kvalifikationer:
·       Goda svenskkunskaper behövs för att kunna förstå instruktioner och kommunicera med andra medarbetare, samt för att kunna förstå säkerhetsrutiner.
·       Grundläggande matematik behövs för att kunna säkerställa kvalitet i arbetet.

 

Arbetstid är dagtid och omfattningen på tjänsten är heltid och en tillsvidaretjänst med 6 månaders inledande provanställning. Ansök via mail till info@holmgrensplast.se där du märker din ansökan med Operatör/Montör”. Vi arbetar med ett löpande urval och ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten kontakta Alain Fazakas på mail: alain@holmgrensplast.se alternativt tel: 0370-332530

Ansvarig förberedande ställ och maskinunderhåll

Vill du vara med och skapa effektiva ställ och stötta våra ställare inom produktionen i ett bolag med stark tillväxt? Fortsätt läsa - vi på Holmgrens Plast behöver nu förstärka vårt team med en ansvarig för förberedande ställ och maskinunderhåll. 

Som ansvarig för förberedande ställ och maskinunderhåll kommer du stötta våra ställare med att förbereda verktygsbyten, materialberedning och förberedelser för att produktionen ska kunna köra igång efter ställ. Stor vikt lägger vi på att du gillar ordning och reda, gillar att vara steget före och att stötta andra. Har du arbetat med 5S är det ett stort plus. Rollen är stationerad på vår fabrik i Gnosjö. 

Du har ett nära samarbete med ställarna, våra produktionstekniker, operatörer och produktionschefen. 

Vi vill jobba med dig som har tidigare erfarenhet av produktion, gärna plastindustri. Vi lägger stor värdering i att du är självdrivande, orädd och har lätt för att kommunicera. Tycker du om att komma med initiativ är det något vi gillar. 

Dina personliga egenskaper utmärks av att du gillar att ligga steget före, gillar ordning och har lätt för att kommunicera med dina kollegor. 

För frågor kring tjänsten kontakta Filip Holmgren filip@holmgrensplast.se eller Alain Fazakas alain@holmgrensplast.se 

Urval sker löpande, ansök senast 8 september 2022 till info@holmgrensplast.se och märk din ansökan med ”Ansvarig förberedande ställ och maskinunderhåll”.

materialhanterare

Som Materialhanterare har du ansvar för att materialflödet till våra maskiner i produktion alltid fungerar. I din roll ingår att fylla på material, blanda färg, ställa in torkmaskinerna, inventera material. Du ansvarar också för att rengöra utrustning som tork, sug och transportör. I det stora är du en viktig problemlösare och en viktig del av produktionen för att kunna säkerställa att flödet i produktionen ska fungera.


Som person är du kommunikativ och van vid att prioritera mellan många olika arbetsuppgifter. Du är noggrann och tycker om att ta ansvar. En fördel är om du är i god fysisk form då det förekommer lyft i arbetet. Din personlighet och viljan att lära dig är det vi lägger absolut mest vikt vid.


Kvalifikationer
·       Goda svenskkunskaper behövs för att kunna förstå instruktioner och kommunicera med andra medarbetare, samt för att kunna förstå säkerhetsrutiner.
·       Grundläggande matematik behövs för att kunna säkerställa kvalitet i arbetet

·       Truckkort (Krav: A & B)


Arbetstid är dagtid och omfattningen på tjänsten är heltid och en tillsvidaretjänst med 6 månaders inledande provanställning. Ansök genom att registrera dig i formuläret nedan. Vi arbetar med ett löpande urval och ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Har du frågor om tjänsten kontakta Alain Fazakas på mail: alain@holmgrensplast.se alternativt tel: 0370-332530


ANSÖK HÄR


Fält med * är krav. Övriga fält är valfria.
maila ditt CV TILL INFO@HOLMGRENSPLAST.se